۵ مطلب در مهر ۱۳۹۷ ثبت شده است

تفاوت ربا با سود



وجوه تمایز ربا (بهره) و سود :


1. تعیین ربا از قبل و در قالب ارقامی ثابت و به صورت یک طرفه و یک جانبه ازسوی داین انجام می پذیرد و وام گیرنده (مدیون) در این امر هیچ گونه دخالتی ندارد.
اما تعیین سود با توافق طرفین پیش بینی و به نسبت های مورد توافق تسهیم می گردد.

2. ربا از لحاظ حقوقی، بر ذمه مدیون قرار دارد و پرداخت آن «الزامی » است.
اما سود، قبل از تحقق حالت «التزام » داشته و پس از تحقق،پرداخت آن « الزامی » است.

3. ربا  حاصل بهره وری از دارایی های نقدی است، بدون اینکه صاحب سرمایه درتحقق آن مشارکت مستقیم داشته باشد.
اما سود، بازده حاصل از ترکیب عوامل تولید با یکدیگر است.

۰ ۰ ۰ دیدگاه

پرداخت حق بیمه

اگر حق‌بیمه کارمندها چند ماه بعد از شروع کار شرکت ثبت و پرداخت شود، جریمه به آن تعلق می‌گیرد یا بار اول از جریمه معاف است؟ اگر جریمه دارد مبلغ آن چقدر است؟

حق‌بیمه هرماه باید تا آخرین روز ماه بعد پرداخت شود، در غیر این صورت مشمول جریمه خواهد بود و معافیت هم ندارد. جریمه ارسال نکردن لیست کارکنان و شاغلین به شعبه تامین‌اجتماعی 10 درصد است و یک‌بار وصول می‌شود. ولی جریمه پرداخت نکردن حق‌بیمه ماهی 2 درصد است که در صورت تداوم عدم پرداخت ماهانه تکرار می‌شود.

۰ ۰ ۰ دیدگاه

9 نکته بسیار مهم درباره نحوه نگهداری دفاتر


چنانچه ثبت عملیات فروردین ماه و تراز افتتاحیه قبل از تاریخ پلمپ دفاتر قانونی باشد آیا اشکالی دارد چنانچه شرکت ۱۰۰% متعلق به دولت باشد چه حکمی دارد؟

📌 جواب : هرگونه ثبت عملیات در دفاتر بایستی بعد از پلمب دفاتر صورت گیرد و از این بابت تفاوتی بین شرکتهای دولتی و خصوصی وجود ندارد. چنانچه عملیاتی در دفاتر پلمب شده به تاریخ قبل از پلمب ثبت گردد مشمول مقررات تاخیر ثبت و پلمب خواهد بود.


آیا در مواردی که عملیات بطور کامل در دفاتر قانونی ثبت می گردد ولی اسناد با کامپیوتر صادر می‌گردند مودی مکلف به تسلیم گزارش سه ماهه می‌باشد یا خیر؟

📌 جواب : خیر زیرا سیستم به طور کامل مکانیزه نیست ضمن اینکه در آئین نامه تحریر دفاتر عنوان شده است مودیانی که از سیستم مکانیزه استفاده می نمایند حداقل بایستی ماهی یک بار خلاصه عملیات را در دفاتر روزنامه ثبت نمایند، بنابراین ثبت روزانه عملیات در دفاتر مشمول تسلیم گزارش موضوع قسمت اخیر ماده ۱۷ آئین نامه نحوه تنظیم و تحریر دفاتر قانونی ….. نخواهد بود.


چرا با وجود غیر کاربردی بودن دفاتر روزنامه و کل اقدامی برای مکانیزه و یکنواخت نمودن ثبت عملیات مالی به عمل نمی آید؟

📌 جواب : هر چند عبارت غیرکاربردی بودن دارای مفهوم مشخص نمی باشد معهذا استفاده از دفاتر قانونی روزنامه و کل مادامی که قانون تجارت اصلاح نگردد الزامی خواهد بود.


آیا اشتباه حسابداری که در خلال سال کشف نشده باقی بماند در سال بعد موجب رد دفاتر است؟

📌 جواب : طبق تبصره ماده ۱۱ و بند ۱۰ ماده ۲۰ آئین نامه تنظیم دفاتر (تبصره ۲ ماده ۹۵) موجب رد دفاتر است ولی با استاندارد حسابداری و اصلاح اشتباهات مغایر است.


در صورتی‌ که تراز افتتاحیه ( اختتامیه سال قبل ) دارای اشکال باشد ، آیا با ثبت تعدیلات ، دفاتر قابل قبول است ؟

📌 جواب : اگر تعدیلات مربوط به ارقام باشد مانند مانده بانک ها ، دفاتر رد می شود .

عدم ثبت چه مواردی از اسناد حسابداری باتوجه به ماهیت حساب موجب رد دفاتر می گردد؟

📌 جواب : به موجب بند ۲ ماده ۲۰ آئین نامه نحوه تحریر دفاتر عدم ثبت یک یا چند فعالیت مالی در دفاتر به شرط احراز موجب رد دفاتر است.


آیا اظهارنامه مالیاتی تعریف مشخصی دارد و آیا درج اسم به تنهایی در فرم مخصوص به معنی دادن اظهار نامه است؟

📌 جواب : اظهار نامه مالیاتی برای منابع مختلف مالیاتی طبق نمونه‌ای می‌باشد که توسط سازمان امور مالیاتی تهیه و در دسترس قرار می گیرد.


با توجه به مهلت ۴ماهه برای اصلاح حسابهای پایان سال، مودیان گزارش خلاصه عملیات سه ماهه خود را درچه زمانی باید ارسال نمایند؟

📌 جواب : حداکثر تا دهم بعد از سه ماه آخر(شرکتهایی که پایان سال مالی آنها منطبق با سال شمسی است حداکثر تا دهم فروردین)


آیا عدم ارائه اظهارنامه موجب سلب معافیت می‌گردد در صورت ارائه اظهارنامه و عدم ارائه صورتهای مالی و دفاتر چگونه باید برخورد شود؟

📌 جواب : در کلیه مواردی که مودیان مکلف به نگهداری دفاتر قانونی می باشند به استناد تبصره ماده ۱۹۳ قانون مالیاتهای مستقیم عدم تسلیم اظهارنامه و ترازنامه و سود و زیان در دوره معافیت، مانع از برخورداری از معافیت مقرر در آن سال خواهد بود.


لکن عدم ارائه صورتهای مالی با وجود تسلیم اظهارنامه در موعد مقرر موجب تشخیص مالیات به طور علی الراس خواهد شد که در این صورت علاوه بر پرداخت مالیات بابت عدم تسلیم صورتهای مالی در موعد مقرر مشمول جریمه معادل ۲۰ درصد مالیات می باشد و چنانچه دفاتر خود را برای رسیدگی ارائه ندهد باید معادل ۲۰ درصد دیگر جریمه بابت عدم ارائه دفاتر پرداخت کند.

۰ ۰ ۰ دیدگاه

سوال در مورد شکایت از کارفرما


شکایت از کارفرما جهت پرداخت نشدن حق بیمه و سنوات با وجود اینکه برگه تسویه حساب را امضاء و اثر انگشت بزنم چگونه است؟
به استنادماده 157 قانون کار درصورت بروز اختلاف وشکایت در وهله اول از طریق سازش فی مابین کارگر و کارفرما حل وفصل گردد، درصورت عدم سازش با طرح شکایت از کارفرما ازطریق مراجع مستقردر ادارات کارقابل پی گیری است که ا داره کاربراساس بازرسی و قانون رای صادرمیکند که این مطالبات ازطریق دایره اجرای دادگستری وصول میگردد.

۰ ۰ ۰ دیدگاه

مواردی از استهلاک


🌀 مبداء محاسبه استهلاک دارایی ها ازابتدای ماه بعد از بهره برداری میباشد.

🌀 هزینه تاسیس درسال تاسیس به میزان صدرصد قابل استهلاک است.

🌀 هزینه های قبل ازبهره برداری به استثنای هزینه هایی که طبق استاندارد حسابداری در بهای تمام شده دارایی های استهلاک پذیر قابل احتساب باشد درسال انجام هزینه به حساب هزینه دوره منظور میگردد.

۰ ۰ ۰ دیدگاه


حسابداری 2015

آخرین مطلب
پربیننده ترین مطالب
مطالب پربحث‌تر
آخرین نظرات